Scott Horton over het Amerikaans buitenlandse beleid en de verkiezingen van 2020

ma, 18/11/2019 - 13:59
0 comments

Scott Horton, een libertariër met zijn eigen podcast, op de conferentie van het Mises Institute in Lake Jackson, Texas. Een hele reeks topics passeren de revue: de dieperliggende oorzaken van Russiagate, de desastreuze Amerikaanse interventies in het Midden-Oosten met alle negatieve gevolgen van dien, de misvattingen van Tulsi Gabbard, de kloof tussen woord en daad bij president Trump, waarom de media Bernie Sanders negeren en waarom je voor de libertarische kandidaat (Jacob Hornberger) moet stemmen voor een echte verandering in het Amerikaans buitenlands beleid.
Een interessante toer doorheen het geopolitiek landschap, ook al ben ik het niet met alles wat hij zegt eens (zo lijkt Horton nog altijd te geloven in het sprookje van de 19 moslims die met twee vliegtuigen drie gebouwen doen instorten).

Toevallig is enkele dagen geleden ook een nieuwe paper verschenen die de kosten van de verschillende oorlogen die de V.S. na 9/11 heeft gevoerd geschat wordt op 6,4 biljoen dollar, grotendeels gefinancierd door "deficit spending".
Link naar paper.