Verdachte overlijdens (deel 13): Barry Jennings

wo, 11/09/2019 - 19:38
0 comments
Barry Jennings

Beeld uit BBC-documentaire met Barry Jennings

Barry Jennings was de belangrijkste getuige met betrekking tot explosies in WTC 7, het derde gebouw dat neerkwam op 9/11 omstreeks vijf uur in de namiddag. Jennings was een voormalig directeur van het Emergency Services Department van de New York City Housing Authority. Hij stierf in augustus 2008, kort voordat het NIST-rapport over het instorten van WTC 7 werd gepubliceerd. In dat rapport wordt de oorzaak van het instorten toegewezen aan branden in het gebouw. Jennings getuigenis was in directe tegenspraak met de conclusies van dat rapport (maar was wel in overeenstemming met andere getuigen die ook explosies hadden gehoord). De doodsoorzaak van Barry Jennings overlijden is nooit bekend gemaakt

Dylan Avery, een van de makers van de documentaire Loose Change, die Jennings over zijn ervaringen op 9/11 uitgebreid had geïnterviewd, heeft nog geprobeerd om de doodsoorzaak te achterhalen. Hij schakelde daarom een privé-detective in. Wat volgde was uitermate bizar:

In a remarkable and bizarre turn of events, however, after pursuing the case, the investigator referred the matter to the police, refunded his fee, and told Avery never to contact him again. To this day, no time or cause of death of Barry Jennings has ever been publicly announced or confirmed.

Uiteindelijk kan zeker worden gesteld dat Barry Jennings één van de belangrijkste "whistleblowers" was met betrekking tot 9/11. Zijn overlijden (vlak voor de voorstelling van het NIST-rapport dus) is dan ook uitermate verdacht.

Meer weten? Zie deze onthutsende documentaire van James Corbett: