Verdachte overlijdens (deel 11): Danny Casolaro (1947 - 1991)

do, 15/08/2019 - 22:11
0 comments

Joseph Daniel Casolaro was een Amerikaanse freelance schrijver die in 1991 onder de aandacht van het publiek kwam toen hij dood in een badkuip gevonden werd in kamer 517 van het Sheraton Hotel in Martinsburg, West Virginia. Ondanks het feit dat hij 10-12 keer in zijn polsen 10-12 had gesneden, werd zijn dood afgehandeld als een "zelfmoord".

Danny Casolaro was een onderzoek begonnen naar de diefstal door de Amerikaanse overheid van de Promis-software en ontdekte naar eigen zeggen een gigantische samenzwering die hij The Octopus noemde. De Promis-software werd later verkocht aan de regeringen van diverse landen door Robert Maxwell, wiens dochter Ghilaine een relatie heeft met een andere persoon die onlangs "zelfmoord" heeft gepleegd: Jeffrey Epstein. Ook Robert Maxwell's leven kwam aan zijn einde in verdachte omstandigheden. Maar dat is voor een andere aflevering in deze serie.

Terug naar Danny Casolaro. Ingesloten een video van James Corbett die het hele verhaal rond Casolaro, Promis, en The Octopus uit de doeken doet.

Naar de diefstal van de Promis-software werd een onderzoek gevoerd door een speciale Commissie van het Amerikaans Congres. Het rapport hiervan is beschikbaar op Amazon.