Fauci: meerderheid doden Spaanse griep niet gestorven door besmetting met een virus

di, 20/10/2020 - 22:06
0 comments
Maskers?

Een wonderlijk artikel van een mijnheer genaamd Anthony Fauci. Fauci beweert in het artikel dat de meerderheid van de doden ten tijde van de Spaanse griep het gevolg waren van een secundaire bacteriële infectie en dus niet van een virus.

U leest het wel degelijk goed: de meerderheid van de doden. Niet een aanzienlijk deel. Nee, de meerderheid.

Fauci zou Fauci niet zijn zou hij het onderzoek niet gebruiken om zijn favoriete oplossing aan te prijzen: medicatie, medicatie, en nog eens vaccins. Alleen al dit feit zou het onderzoek verdacht moeten maken. Het is net iets te voor de hand liggend voor de farmaceutische industrie.

Desalniettemin, de conclusie van Fauci maakt daarom nog niet het onderzoek zelf waardeloos. Bovendien leidt het onderzoek tot allerlei interessante beschouwingen.

Waarom zou immers een "secundaire" infectie met iets anders dodelijker zijn dan de primaire? Dat houdt weinig steek. Een verklaring is natuurlijk een verzwakt immuunsysteem. En hier wordt het wel heel interessant. In het tweede deel van haar studie over het gebruik van mondmaskers wijst Colleen Huber erop dat het gebruik van mondmaskers vrij algemeen ingang had gevonden tijdens de Spaanse griep:

One historian writes, “The quarantine, isolation and mask-wearing failed to diminish the spread of the influenza.  Instead the practices likely increased fatality and had disastrous economic consequences.  The medical policy of 1918 was contrary to the medical science of 1918, and the destructive practices of quarantine, isolation and mask-wearing were largely abandoned.

The harm extended to the next generation.  Subsequent health outcomes included increased prevalence of heart disease in infants born in 1919.

Huber haalt verder een studie aan waaruit blijkt dat de meeste mensen de Spaanse griep zouden hebben overleeft zonder deze secundaire infectie.

Kortom, wat de Spaanse griep betreft, kan men dankzij het werk van onder andere Anthony Fauci niet zonder grond tot de conclusie komen dat de maatregelen meer doden heeft gekost dan het griepvirus zelf. Honderd jaar later hebben we onze les nog niet geleerd.

Hoe zou dat toch komen?

(Noot: de paper van Colleen Huber is intussen gecensureerd door ResearchGate, met een bijzonder tam excuus. Ook op dat vlak gaan het vrije Westen er niet op vooruit.)