Boeknotities: The Scientific Approach to Intermittent Fasting: The Most Powerful, Scientifically Proven Method to Become a Fat Burning Machine, Slow Down Aging And Feel INCREDIBLE! door Michael VanDerschelden DC

In mijn post over de obesitasepidemie stelde ik intermittent fasting voor als mogelijke oplossing. In dit boek wordt deze stelling verder ontwikkeld. Maar de auteur gaat ook in op de vele andere gezondheidsvoordelen van intermittent fasting. En die zijn enorm.

ma, 26/07/2021 - 21:32
0 comments

Boeknotities: The Biology of Belief 10th Anniversary Edition door Bruce H. Lipton

The Biology of Belief van Bruce Lipton is zo één van die boeken die je wereldbeeld totaal overhoop halen. Dit boek is wellicht de ultieme weerlegging van The Selfish Gene van Richard Dawkins. We worden NIET geregeerd door onze genen. Onze genen luisteren naar ons. Absolute aanrader.

di, 20/07/2021 - 18:47
0 comments

Boeknotities: Modern Medicine, the New World Religion: How Beliefs Secretly Influence Medical Dogmas and Practices door Olivier Clerc

Een kort maar bijzonder actueel en interessant werk waarin Olivier Clerc de moderne geneeskunde afschilderd als een nieuwe wereldreligie met alle positieve maar vooral ook negatieve gevolgen van dien. In elk geval: zoals hier op deze site al meermaals betoogd: de claim dat de moderne geneeskunde een wetenschap is, is op drijfzand gebouwd.

za, 10/07/2021 - 19:56
0 comments

Boeknotities: What's Wrong with Benevolence: Happiness, Private Property, and the Limits of Enlightenment door David Stove, Andrew Irvine

David Stove was een Australische conservatieve filosoof. Hij pleegde zelfmoord in 1994 maar niet nadat hij een hele reeks interessante boeken en artikelen had nagelaten. Dit boek bevat een kritiek van de Verlichting.

wo, 30/06/2021 - 18:44
0 comments

Boeknotities: Science Is Not What You Think: How It Has Changed, Why We Can't Trust It, How It Can Be Fixed door Henry H. Bauer

Nu de wetenschap - zeker vandaag de dag - tot de nieuwe godsdienst is verheven (met de Virologen als de nieuwe Goden) - is een boek zoals dit van Henry Bauer een godsgeschenk. Bauer toont aan dat de wetenschap haar religieuze pretenties best kan weglaten. Wetenschap is en blijft mensenwerk; en is dus een feilbare activiteit net als alle andere. En nee, Marc Van Ranst is niet God, al zou hij zelf wel willen, en ook al denken de media van wél.

do, 24/06/2021 - 20:22
0 comments

Boeknotities: Human Heart, Cosmic Heart: A Doctor’s Quest to Understand, Treat, and Prevent Cardiovascular Disease door Thomas Cowan

Dit boek van Thomas Cowan benadert de problematiek van hartzieken op een heel bijzondere en fascinerende wijze. Deze andere kijk maakt het behandelen van deze ziekten misschien meer succesvol.
ma, 21/06/2021 - 16:03
0 comments

Boeknotities: The Invisible Rainbow: A History of Electricity and Life door Arthur Firstenberg

The Invisible Rainbow van Arthur Firstenberg is een heel bijzonder boek. Het is ook een heel actueel boek. In het boek legt Firstenberg een link tussen de voortgaande elektricificatie van de wereld en het uitbreken van epidemieën, met name "griepepidemiën". Maar ook andere "ziektes" die tegenwoordig schering en inslag zijn, vooral in de Westerse Wereld, worden gekoppeld aan het toenemend gebruik van elektriciteit. 

za, 10/04/2021 - 21:04
0 comments

Waarom de farmaceutische industrie niet te vertrouwen is (plus Boeknotities: The risks of Prescription Drugs)

Midden jaren zestig sloeg de opkomende consumentenactivist Ralph Nader alarm over het feit dat de automobielmakers volgens hem bewust auto's van mindere kwaliteit en lagere veiligheid produceerden. Op die manier werden consumenten, zonder dat ze het vermoeden, ertoe gedwongen op sneller een nieuwe auto te kopen. De econoom George Akerlof maakte hiervan gebruik om zijn theorie van "markets for lemons" op te zetten waarbij verkopers altijd beter geïnformeerd zijn over het product dat ze aan de man brengen dat de kopers.

ma, 22/02/2021 - 11:46
0 comments

Boeknotities: The Open Conspiracy: What Are We to Do with Our Lives? door H. G. Wells + Video

Heel veel mensen lijken te denken dat covid een geheim complot is van enkele steenrijke mensen om de wereld te hermaken ("the great reset"). Dergelijke mensen worden nu vaak "wappies" genoemd: de nieuwste term gereseveerd voor iedereen die iets te kritisch is om het "officiële" covidverhaal. Nu maken de wappies inderdaad een heel grote fout. Niet dat er geen complot is, dat complot is er wel degelijk. De fout die ze maken, is dat ze denken dat het complot volkomen geheim is.

do, 18/02/2021 - 15:17
0 comments

Boeknotities: The Coming of Neo-Feudalism: A Warning to the Global Middle Class door Joel Kotkin

Dit boek van Joël Kotkin verscheen in april van 2020, in het midden van de Coronacrisis dus. Zelden was een boek zo actueel. Het schrikbarend scenario dat in het boek wordt geschetst, lijkt zich vlak voor onze ogen af te spelen, ook al is er in het boek geen sprake van een virus. Maar de aanval op de middenklasse (denk aan de sluitingen van winkels en horeca, de toenemende werkloosheid of het onmogelijk maken van elke vorm van sociaal leven) en de opkomst van de technocratie waar die boek voor waarschuwt, wordt maand na maand, week na week, meer en meer realiteit.

za, 28/11/2020 - 23:01
0 comments

Boeknotities: Black 9/11: Money, Motive and Technology door Mark Gaffney

Een nieuwe aflevering van Boeknotities. Dit keer nog eens een complotboek over 9/11 (geen schrik, ik heb er nog massa's liggen). Mark Gaffney concentreert zich in dit boek op de financiële kant van 9/11, een aspect dat op een misdadige manier onderbelicht werd door de 9/11 Commissie.

za, 28/11/2020 - 20:54
0 comments

Verdachte overlijdens (deel 16): Philip Marshall (plus boeknotities), Beverly Eckert, John P. O'Neill

In deze editie behandelen we drie verdachte overlijdens in één keer. Op een of andere manier hebben ze alledrie een link met 9/11: Phillip Marshall die een boek schreef over de aanslage, Beverly Eckert, een weduwe van één van de slachtoffers, en John O'Neill, een gewezen FBI-agent die als veiligheidsagent verantwoordelijk voor de Twin Towers stierf toen de gebouwen instortten.

di, 11/02/2020 - 21:35
0 comments

Greame MacQueen: The 2001 Anthrax Deception: The Case for a Domestic Conspiracy

Deze post is een beetje anders dan een traditionele "Boeknotities"-post, maar eerder een combinatie van een normale boeknotities post en een nieuwsartikel. Het onderwerp zijn de aanvallen met anthrax die volgden de dagen en weken na 9/11. Over deze anthrax-aanvallen is eigenlijk weinig bekend. Nadat ze plotseling ophielden, viel eveneens de mediabelangstelling plotsklaps weg. Een echt onderzoek is er nooit naar gevoerd en ook de 9/11 Commissie zwijgt er grotendeels over. 

di, 28/01/2020 - 23:57
0 comments
Kristen Breitweiser

Boeknotities: Wake-Up Call: The Political Education of a 9/11 Widow door Kristen Breitweiser

Kristen Breitweiser is een lid van de Jersey Girls, een groep weduwen wiens echtgenoten zijn omgekomen tijdens de aanslagen van 9/11. Het boek is haar verhaal over haar gevecht om te komen tot een echt onderzoek naar deze aanslagen. Het boek is op meerdere vlakken zeer onthullend.

za, 17/08/2019 - 15:48
0 comments